Valentýnská soutěž o dort

Máte partnera, partnerku? Jste zamilovaní? Mám tu Valentýnskou soutěž pro zamilované. A pro vítěze upeču naprosto úžasný dort. Pozor!!! Zúčastnit se mohou jen zamilovaní, kteří mají rádi sladké.

Jaká je výhra?

Výherce soutěže dostane úžasný Valentýnský dort. Předloni soutěž vyhrál krásný novomanželský pár a minulý rok Kejty se svým přítelem.

O co jde?

Stačí poslat krásnou, romantickou, vtipnou a hlavně originální fotku na můj e-mail poptavky@dortyodkristiny.cz, nebo ji můžete zveřejnit na Instagramu pod hashtagem #dortyodkristiny a nezapomeňte nás tam označit instagram.com/dortyodkristiny. Vaše fotky zveřejním na Facebooku. Z pěti fotek, které budou mít nejvíc lajků vyberu výherce. Tak co? Jdete do toho?

Jakou fotku poslat?

Samozřejmě takovou, na které bude vidět, že jste ten nejzamilovanější pár na světě. Zapojte svou fantazii a snažte se být co nejvíce originální!

Od kdy a do kdy můžete fotky posílat?

Soutěž začne 31.1.2017 a ukončena bude 10.2.2017.

Vyhlášení vítězné fotografie

Vítěze soutěže oznámíme na Facebooku, webu dortyodkristiny.cz a e-mailem na adresu vítěze.

Pravidla Valentýnské soutěže

Soutěže se můžou zúčasnit zamilované páry, které pošlou na můj email poptavky@dortyodkristiny.cz svou fotografii nebo ji zveřejní na svém Instagramu. Do emailu prosím uveďte také své jméno a přjímení.

Soutěž není žádným způsobem provozována, sponzorována nebo spojena s Facebookem a Facebook za ni neručí. Informace poskytnuté v rámci soutěže poskytuje účastník pořadateli, nikoli Facebooku.

A nezapomeňte!

Čím dřív nám fotografii pošlete, tím víc budete mít lajků. Těšíme se na vaše fotky. 🙂

Upečte si banánové fitness sušenky z ovesných vloček!

bananove-fitness-susenky-03

Léto se nám blíží a všichni se snaží zhubnout do plavek. Včetně mě. Znáte to, samá zelenina, ovoce, maso, oříšky atd. Někdy ale máte krizi. Včera jsem měla chuť na něco sladkého, ale zároveň jsem nechtěla porušit svůj slib. Sice mám doma plnou ledničku dobrot, co jsem pekla, ale vím, že je to ,,zakázané ovoce“.

Tak jsem tak googlila a googlila, co bych asi tak upekla? Vzpomněla jsem si, že kdysi jsem u své kamarádky jedla výborné sušenky. Sušenky jsou zdravé, nepřiberete po nich, jsou rychlé, jednoduché a navíc jen ze 3 surovin. Mě pečení trvalo 30 minut! Opravdu doporučuji všem, kteří drží nějakou dietu, i těm, kteří nedrží! U nás doma si je zamiloval každý.. 🙂

Upečte si banánové fitness sušenky z ovesných vloček!

Suroviny

  • 4 banány
  • ovesné vločky
  • med

Postup

  1. Pomocí vidličky rozmačkáme banány a přidáme ovesné vločky. Já své sušenky dochutila kousky čokolády a jablkem. Nakonec přidáme med.
  2. Jelikož jsem detailistka, tak jsem své těsto dala do formiček ve tvaru srdíček. Jakmile odděláte formičku, tak těsto musí pořád držet tvar srdíčka. Navíc takhle poznáte, jestli máte těsto tak, jak má být.
  3. Teď už jen pečeme při 180°C asi 30 minut. A je hotovo!
https://dortyodkristiny.cz/upecte-si-bananove-fitness-susenky-z-ovesnych-vlocek/

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku, Instagramu a Pinterestu. Budu moc ráda, když mi pošlete fotky jak dopadly vaše sušenky. 🙂

Punčové řezy jako z cukrárny!

puncove-rezy-09

Nevím jak vy, ale já odmalička milovala punčové řezy. Jakmile jsem vkročila do nějaké cukrárny, tento dezert byla jasná volba. Máte to podobně jako já? Nebo jen chcete zkusit upéct skvělé punčáky? Zapomeňte na punčové řezy z obchodů. Mám pro vás skvělý a jednoduchý recept!

Punčové řezy jako z cukrárny!

Suroviny

    Piškotový plát:
  • 4 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 80g hladké mouky
  • Punčová poleva
  • 300 ml vody
  • 300 g cukr krupice
  • punčové aroma
  • rumové aroma nebo rum
  • Domácí fondán (poleva)
  • 250 g cukr krupice
  • 130 ml vody
  • 1 lžička octu (20%)

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, poté se tam ručně zamíchá mouka. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme při 190° dozlatova. 2 plátům těsta necháme přirozenou barvu, 3 plát těsta obarvíme na růžovo (gelové barvy Wilton).
  2. Vodu si ohřejeme, přidáme cukr. Poté ochutíme rumem a punčovým aroma. Poté si vezmeme jeden bílý plát a natřeme marmeládou. Na bílý plát dáme růžový plát a polijeme jej punčovou polevou. Na růžový plát položíme třetí bílý plát promazaný marmeládou.
  3. Řezy necháme na plechu, zakryjeme ho druhým plechem a zatížíme 3 kg čímkoliv těžkým (cukr, mouka). Řezy necháme být nejlépe přes noc odležet.
  4. Vše dáme do hrnce a přivedeme k varu, poté vaříme ještě 10 minut na mírném plameni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup, který přelijeme do studené mísy. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou. Hmota začne tuhnout. Ještě stále ho občas promícháváme. Podle potřeby přidáme růžové barvivo (gelové barvy Wilton , nebo potravinářské barvivo). Připravené řezy potřeme marmeládou, nařežeme na 5 cm pásy, které potáhneme polevou. Připravené punčové pásy dáme do lednice, aby ztuhly. Poté řezy přestříkáme čokoládou. Nakonec nakrájíme na malé řezy, a je hotovo!
https://dortyodkristiny.cz/puncove-rezy-jako-z-cukrarny/

Tak co? Jak se vám řezy povedly? Pošlete nám fotky vašich řezů!  Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku, Instagramu i Pinterestu.

Oslaďte si chladné dny – recept na sněhové cupcakes!

sněhové-cupcakes-03

Nechce se vám v zimě nikam chodit, tak raději sedíte doma a mlsáte? Nebo vás prostě baví péct? Mám pro vás skvělý recept na krémové cupcakes. Sněhové cupcakes jsou plněné čokoládou a zdobené krémem a marcipánem.  Recept je jednoduchý, stačí vám forma na muffiny a jdeme na to!

Jdeme na to 🙂

Oslaďte si chladné dny – recept na sněhové cupcakes!

Suroviny

    MUFFINY:
  • hladká mouka 300 g
  • prášek do pečiva 6 g
  • cukr krupice 250 g
  • mléko 205 ml
  • olej 185 ml
  • vejce 2 ks
  • rum 20 ml
  • kakao 10 g
  • Krém
  • mléko 500 ml
  • puding 1 sáček (37 g)
  • cukr krupice 2 lžíce
  • máslo 2 kostky (500g)
  • Marcipán
  • sušené mléko 150 g
  • cukr moučka 150 g
  • med 2 lžíce
  • olej 17 ml
  • voda - podle potřeby
  • mandlové aroma

Postup

    MUFFINY:
  1. Vejce s mlékem prošleháme, přidáme olej a rum. Potom přidáme zbytek surovin, zamícháme a dá do formy. Pečeme při 190°C.
  2. Krém
  3. Uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Poté do pudinku přidáme máslo, vyšleháme. A máme hotovo!
  4. Marcipán
  5. Tady už je to jednoduché, všechny suroviny smícháme dohromady. Pomalu přiléváme vodu, aby se hmota spojila. Pokud hmota lepí, přidejte cukr.
https://dortyodkristiny.cz/osladte-si-chladne-dny-recept-na-snehove-cupcakes/

Tak co? Zvládli jste všechny kroky?

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku, Pinterestu a nově i na Instagramu, kde najdete spoustu dalších inspirací! 🙂

Upečte si máslové sušenky a zakousněte se do Facebooku!

susenky-smajlík-04

Tak Vánoce i Silvestr jsou za námi. Doufám, že jste všichni dostali, co jste si přáli a pořádně oslavili nový rok. Já si přes svátky pořádně zalenošlila, takže je čas začít péct a péct. Říkala jsem si, že by to chtělo něco lehkého a originálního. Máslové sušenky jsou přesně takové!

Recept na sušenky je jednoduchý a rychlý. Tvar je kulatý, takže pokud nemáte kulatou formičku, můžete použít třeba hrnek. Sušenky jsem ozdobila marcipánem, který si buď můžete sami vyrobit, nebo si ho můžete zakoupit na e-shopu svetcukraru.cz, za pár kaček.

A jak budeme sušenky zdobit?

Facebookem prakticky žijeme a všichni známe messenger smajlíky, takže to pro vás nebude žádný problém. Pokud neumíte skvěle kreslit, můžete si pomoct třeba špejlí. Je to super pomocník. Pomocí špejle si smajlíka načrtnete a nemusíte se bát, že to zkazíte. A pak už jen barvíte gelovými barvičkami od Wiltonu, které také koupíte v e-shopu. A máme hotovo!

Upečte si máslové sušenky a zakousněte se do Facebooku!

Suroviny

  • 350g polohrubé mouky
  • 150g mletý cukr
  • 130g máslo
  • 2 vejce

Postup

  1. Smícháme všechny suroviny, těsto necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
  2. Poté vyvalujeme a vykrojíme kolečka.
  3. Pečeme asi 10-12 minut při 160°C.
https://dortyodkristiny.cz/upecte-si-maslove-susenky-a-zakousnete-se-do-facebooku/

Bonus na konec!

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Příště se můžete těšit na sněhové cupcakes. Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších skvělých inspirací.

Upečte si Vánoce! – 6 receptů podle Brazílie

vánoční-recepty-brazílie-2

Už jste si mohli upéct recepty z USA, Německa, Francie a Itálie. Kdo má ještě bohaté Vánoce? Přece Brazílie! Mám pro vás 6 skvělých receptů na vánoční cukroví. Po těchto receptech vám chuťové buňky nedají pokoj!

Když mě napadlo, že bych udělala článek na Brazilské cukroví, myslela jsem si, že to budou skromná cukrovíčka. Mýlila jsem se. Brazílie mi dokázala, že už dávno nepatří mezi chudé státy. Cukroví vypadá skvěle a opět jsem se přiučila nové druhy.

A co Brazílie miluje? Kuličky!

My známe rumové, kokosové a ořechové. To je slabý ne? Zkuste si připravit kuličky 3x jinak, podle brazilského gusta! A aby to nebylo vše jen o kuličkách, další 3 recepty mají od každého něco. Můžete si vybrat pečené i nepečené druhy. Tak šup! Vánoce jsou za dveřmi a Ježíšek nečeká. 🙂


brazilian-coconut-kisses

Brazilian Coconut Kisses


peppermint-snowflake-bark

Peppermint Snowflake Bark


brigadeiros

Brigadeiros Brazilian Chocolate Fudge Balls


christmas-rice Krispies-trees

Christmas Rice Krispies Trees


hot-chocolate-on-a-stick

Hot Chocolate on a Stick


oreo-cookie-balls

Oreo Cookie Balls


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Upečte si Vánoce! – jak mlsají Italové?

vanocni-recepty-italie

Další díl ze série ,,Světové vánoční cukroví” je tady! Už jste si mohli upéct cukroví, které miluje Amerika, Německo a Francie. Tentokrát si posvítíme na nedalekou Itálii. Všichni víme, že v Itálii je nádherné moře, skvělá pizza a mají opravdu dobrou zmrzku. Ale napadlo vás někdy, jak tráví Vánoce?

Víte, co je zajímavé?

Našla jsem fákt hodně receptů na vánoční perníčky. Říkala jsem si, to přece není možné, aby v Itálii pekli jen perníčky. Ale je to tak. Což je super, protože díky nim, existují perníčky na stovky způsobů. Objevila jsem 5 receptů, které se mi moc líbí a přijdou mi i vzhledově zajímavé. My známe perníčky jen s polevou. Ale v Itálii? Pche! Tam neznají meze.

Můžete si vybrat od marmelády, přes nutellu, oříšky, mandle až po cukr. Navíc každý recept na těsto je úplně jiný. Takže 5-krát jiná chuť. Takže si nachystejte formičky a troubu a upečte si tyhle skvělé recepty. A příští víkend? Omrkneme tentokrát Jižní Ameriku, přesněji Brazílii! Těšíte se?


omini-biscottini-cuore-ripieno

Omini biscottini dal cuore tenero


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BISCOTTI DI NATALE TEDESCHI HILDA TÖRTCHEN


biscotti-di-natale-speziati

BISCOTTI DI NATALE SPEZIATI


zimtsterne

ZIMTSTERNE


biscotti-di-natale-da-appendere-allalbero

Biscotti di Natale da appendere all’albero


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Upečte si Vánoce! – cukroví, které Francie miluje

vanocni-recepty-francie

A je to tady! Další článek ze série světových vánočních cukroví. Minule jste mohli ochutnat cukroví z Ameriky a z Německa. Tentokrát se podíváme do nejvíc romantické země na světě. Francie – Paříž – Eiffelovka – romantika – makrónky – víno, první co si vybavíte, když uslyšíte Francie. Napadlo vás někdy, že mají fakt skvělé vánoční cukroví?

 


christmas-tree-rice-krispie-treats

Christmas Trees Rice Krispie Treats


winter-themed-treats-frosty-snowman-pretzels

Winter themed treats – Frosty Snowman Pretzels


grinch-cookies-in-katrinas-kitchen

Grinch Cookies


stollen-de-christophe-felder

Stollen de Christophe Felder


biscuits-noel

Biscuits de Noël forme d’étoiles


Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku nebo Pinterestu, kde uvidíte spoustu dalších novinek a zajímavostí!

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmotu? Ne?! Tak to je chyba, protože jsem ho psala já a opravdu stojí za to. Naučíte se spoustu nových a zajímavých věcí, tipů a hlavně se naučíte, jak modelovat s marcipánem.

Upečte si Vánoce! – cukroví podle sousedů z Německa

vanocni-recepty-nemecko

Zajímá vás jaké jsou Vánoce v Německu? Chcete ochutnat jejich cukroví? Mám pro vás 7 receptů na tradiční německé cukroví! Minule jste si mohli zkusit upéct americké vánoční cukroví, které vypadá opravdu lákavě. Německo se oproti Americe dost liší, a to nejen jazykem, kontinentem ale i tradicemi. No, přesvědčte se sami!

V Německu mají podobné chutě jako u nás. Rádi pečou linecké, třené a nesmí chybět různé příchutě kuliček. Kdybych vám ale poradila recepty, které už dávno znáte, byla by to nuda. Proto jsem vybrala recepty, které jsou v Německu tradiční a zároveň netradiční. To znamená, že lidé je rádi pečou, ale i pro ně je to novinka. Například rohlíčky: všichni víme jak vypadá i chutná náš český rohlíček. V Německu s fantazií neznají meze, klasický rohlíček vypadá a chutná úplně jinak. To samé dokázali i s jinými druhy. No, však když si doma upečete pár druhů, budete se mnou určitě souhlasit. 🙂


die-weltbeste-kleine-leckerei

Die Weltbeste kleine Leckerei


weisse-schokolade-spitzen

Weisse Schokolade Spitzen


miny-chocolate-thumbprint-cookies

Miny chocolate thumbprint cookies


baileys-pralinen

Baileys Pralinen


carolas-pischinger

Carolas Pischinger


plätzchen-mit-erdbeerkonfitüre

Plätzchen mit Erdbeerkonfitüre


zimtkugeln

Zimtkugeln


Chcete se o mě dozvědět víc? Mrkněte na můj Facebook, nebo Pinterest.

A nezapomeňte si stáhnout e-book, který jsem napsala pro e-shop www.svetcukraru.cz. Naučíte se pracovat s modelovací hmotou a je tam spoustu triků!

Upečte si vánoce! – 6 receptů na americké cukroví

vánoční-recepty-amerika

Chystám pro vás sérii receptů na vánoční cukroví. Každý víkend se můžete těšit na cukroví z jiné části světa. Dnes pro vás mám 6 skvělých amerických receptů. Najdete tu recepty na klasické vánoční cukroví, a zároveň ochutnáte plno amerických novinek.

Američané milují sušenky (cookies). Pečou je na každý svátek, a hlavním důvodem proč péct sušenky jsou Vánoce. V tomhle článku se dozvíte jak upéct čokoládové, máslové i vanilkové sušenky. Každý sušenka je úplně jiná. Jak vzhledem, tak chuťově. Což je super, protože každý z nás rád ochutnává nové věci.

Ale aby to vše nebylo jen o sušenkách: Američané také rádi jedí takzvané ,,Fudge”. Tenhle druh cukroví je hrozně těžké popsat, ale mohu vám zaručit, že je to fakt výborný.

Jestli vám americké Vánoce nebudou stačit, můžete se těšit na příští týden! Proč? Protože chystám článek na Německé vánoční cukroví!

candy-cane-fudge

Candy Cane Fudge


christmas-mince-pies

Christmas Mince Pies


red-velvet-chocolate-chip-cookie

Red Velvet Chocolate Chip Cookie


dads-christmas-shortbread-cookies

Dad’s Christmas Shortbread Cookies


christmas-chocolate-crinkles

Cristmas Chocolate Crinkles


cookie-christmas-trees

Cookie Christmas Trees


Chcete se o mě dozvědět víc? Sledujte mě na Facebooku a Pinterestu.

Nezapomeňte si stáhnout e-book ve kterém jsem popsala jak pracuji s modelovací hmotou. E-book jsem napsala pro svetcukraru.cz a myslím, že se mi povedl.