Archiv pro rubriku: Recepty

Upečte si banánové fitness sušenky z ovesných vloček!

bananove-fitness-susenky-03

Léto se nám blíží a všichni se snaží zhubnout do plavek. Včetně mě. Znáte to, samá zelenina, ovoce, maso, oříšky atd. Někdy ale máte krizi. Včera jsem měla chuť na něco sladkého, ale zároveň jsem nechtěla porušit svůj slib. Sice mám doma plnou ledničku dobrot, co jsem pekla, ale vím, že je to ,,zakázané ovoce“.

Tak jsem tak googlila a googlila, co bych asi tak upekla? Vzpomněla jsem si, že kdysi jsem u své kamarádky jedla výborné sušenky. Sušenky jsou zdravé, nepřiberete po nich, jsou rychlé, jednoduché a navíc jen ze 3 surovin. Mě pečení trvalo 30 minut! Opravdu doporučuji všem, kteří drží nějakou dietu, i těm, kteří nedrží! U nás doma si je zamiloval každý.. 🙂

Upečte si banánové fitness sušenky z ovesných vloček!

Suroviny

  • 4 banány
  • ovesné vločky
  • med

Postup

  1. Pomocí vidličky rozmačkáme banány a přidáme ovesné vločky. Já své sušenky dochutila kousky čokolády a jablkem. Nakonec přidáme med.
  2. Jelikož jsem detailistka, tak jsem své těsto dala do formiček ve tvaru srdíček. Jakmile odděláte formičku, tak těsto musí pořád držet tvar srdíčka. Navíc takhle poznáte, jestli máte těsto tak, jak má být.
  3. Teď už jen pečeme při 180°C asi 30 minut. A je hotovo!
https://dortyodkristiny.cz/upecte-si-bananove-fitness-susenky-z-ovesnych-vlocek/

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku, Instagramu a Pinterestu. Budu moc ráda, když mi pošlete fotky jak dopadly vaše sušenky. 🙂

Punčové řezy jako z cukrárny!

puncove-rezy-09

Nevím jak vy, ale já odmalička milovala punčové řezy. Jakmile jsem vkročila do nějaké cukrárny, tento dezert byla jasná volba. Máte to podobně jako já? Nebo jen chcete zkusit upéct skvělé punčáky? Zapomeňte na punčové řezy z obchodů. Mám pro vás skvělý a jednoduchý recept!

Punčové řezy jako z cukrárny!

Suroviny

    Piškotový plát:
  • 4 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 80g hladké mouky
  • Punčová poleva
  • 300 ml vody
  • 300 g cukr krupice
  • punčové aroma
  • rumové aroma nebo rum
  • Domácí fondán (poleva)
  • 250 g cukr krupice
  • 130 ml vody
  • 1 lžička octu (20%)

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, poté se tam ručně zamíchá mouka. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme při 190° dozlatova. 2 plátům těsta necháme přirozenou barvu, 3 plát těsta obarvíme na růžovo (gelové barvy Wilton).
  2. Vodu si ohřejeme, přidáme cukr. Poté ochutíme rumem a punčovým aroma. Poté si vezmeme jeden bílý plát a natřeme marmeládou. Na bílý plát dáme růžový plát a polijeme jej punčovou polevou. Na růžový plát položíme třetí bílý plát promazaný marmeládou.
  3. Řezy necháme na plechu, zakryjeme ho druhým plechem a zatížíme 3 kg čímkoliv těžkým (cukr, mouka). Řezy necháme být nejlépe přes noc odležet.
  4. Vše dáme do hrnce a přivedeme k varu, poté vaříme ještě 10 minut na mírném plameni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup, který přelijeme do studené mísy. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou. Hmota začne tuhnout. Ještě stále ho občas promícháváme. Podle potřeby přidáme růžové barvivo (gelové barvy Wilton , nebo potravinářské barvivo). Připravené řezy potřeme marmeládou, nařežeme na 5 cm pásy, které potáhneme polevou. Připravené punčové pásy dáme do lednice, aby ztuhly. Poté řezy přestříkáme čokoládou. Nakonec nakrájíme na malé řezy, a je hotovo!
https://dortyodkristiny.cz/puncove-rezy-jako-z-cukrarny/

Tak co? Jak se vám řezy povedly? Pošlete nám fotky vašich řezů!  Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku, Instagramu i Pinterestu.

Upečte si máslové sušenky a zakousněte se do Facebooku!

susenky-smajlík-04

Tak Vánoce i Silvestr jsou za námi. Doufám, že jste všichni dostali, co jste si přáli a pořádně oslavili nový rok. Já si přes svátky pořádně zalenošlila, takže je čas začít péct a péct. Říkala jsem si, že by to chtělo něco lehkého a originálního. Máslové sušenky jsou přesně takové!

Recept na sušenky je jednoduchý a rychlý. Tvar je kulatý, takže pokud nemáte kulatou formičku, můžete použít třeba hrnek. Sušenky jsem ozdobila marcipánem, který si buď můžete sami vyrobit, nebo si ho můžete zakoupit na e-shopu svetcukraru.cz, za pár kaček.

A jak budeme sušenky zdobit?

Facebookem prakticky žijeme a všichni známe messenger smajlíky, takže to pro vás nebude žádný problém. Pokud neumíte skvěle kreslit, můžete si pomoct třeba špejlí. Je to super pomocník. Pomocí špejle si smajlíka načrtnete a nemusíte se bát, že to zkazíte. A pak už jen barvíte gelovými barvičkami od Wiltonu, které také koupíte v e-shopu. A máme hotovo!

Upečte si máslové sušenky a zakousněte se do Facebooku!

Suroviny

  • 350g polohrubé mouky
  • 150g mletý cukr
  • 130g máslo
  • 2 vejce

Postup

  1. Smícháme všechny suroviny, těsto necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
  2. Poté vyvalujeme a vykrojíme kolečka.
  3. Pečeme asi 10-12 minut při 160°C.
https://dortyodkristiny.cz/upecte-si-maslove-susenky-a-zakousnete-se-do-facebooku/

Bonus na konec!

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Příště se můžete těšit na sněhové cupcakes. Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších skvělých inspirací.

Recept na halloweenské sušenky

Halloweenské-sušenky-z-marcipánu-06

Nějakou dobu jsem se připravovala na pečení sušenek, ale nevěděla jsem jak je ozdobit. Nápadů bylo asi milion, ale jak se mám rozhodnout. Řekla jsem si, že by to byl skvělý nápad pro halloween.

Kdy je vlastně ten halloween? Na Facebooku, Twitteru, vlastně všude to vypadá, že už je za dveřmi. Halloween se slaví 31. října, což je za chvíli, ale pořád je to 14 dní. To se zvládne napéct sušenek! 🙂

Dala jsem dohromady symboly, které ke svátku patří a začala tvořit. Od sladkých halloweenských dýní, přes různá strašidla, netopýry až po samotného Jacka Bauera. Postup na tyhle máslové sušenky je jednoduchý jako facka, stačí obyčejné kulaté vykrajovátko a pár surovin. Takže pokud chystáte halloweenskou párty, nebo si chcete udělat doma sladkou helloweenskou výzdobu, tady je recept na máslové sušenky.

Recept na sušenky

Recept na sušenky

Suroviny

  • 350g polohrubé mouky
  • 150g moučkového cukru
  • 130g másla
  • 2ks vejce
  • ½ vanilkového cukru

Postup

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, uděláme těsto a 1-2 hodiny jej necháme v lednici.
  2. Po vytažení z lednice vykrojíme vhodné tvary a velikosti.
  3. Pečeme při 190°C asi 10-12 minut.
https://dortyodkristiny.cz/recept-na-halloweenske-susenky/

Zdobení marcipánem

Pokud si na výrobu marcipánu netroufáte můžete si objednat již hotovou modelovací hmotu. Samotné zdobení nechám už na vaší fantazii, můžete se inspirovat mnou nebo jinými motivy.

Ještě se musím pochlubit!

Nevíte jak správně pracovat s modelovací hmotou? Stáhněte si ebook, který vás to naučí a je naprosto skvělý, protože jsem ho psala já! 🙂

Další zajímavosti najdete na mém Facebooku a Pinterestu. Doufám, že jsem vás dnešním článkem inspirovala a přeji strašidelný halloween 2015!

Recept na meloun s vodkou pro letní párty!

V létě je nejlepší se vyvalit u bazénu s dobrým drinkem a s opalovacím krémem. Aby to bylo úplně dokonalé, ráda i něco zakousnu. Ještě, že toho na zahradě máme tolik a můžu si kdykoliv utrhnout čerstvé ovoce. Minule jsem udělala recept na ostružinový koláč z listového těsta, tentokrát si brousím zoubky na meloun.

Co by jste řekli tomu, že by jste jedli a pili zároveň? S tímhle receptem je to možné. Navíc příprava je jednoduchá a rychlá, mě to zabralo asi 20 minut. Tak jdeme na to! 🙂

Recept na meloun s vodkou pro letní párty!

Recept na meloun s vodkou pro letní párty!

Suroviny

  • 1 meloun
  • 1 láhev vodky
  • 2 sáčky čiré želatiny
  • 2 sáčky červené želatiny
  • 8 lžiček krystalového cukru
  • 750 ml vařící vody

Postup

  1. Vezmeme si meloun, který rozkrojíme napůl. Dávejte si pozor, aby jste meloun rozkrojily přesně napůl, želatina by potom nemusela držet.
  2. Rozpůlený meloun lžičkou vydlabeme, necháme asi 1 cm okrajů.
  3. Připravíme si misku a želatinu, kterou zalijeme vařící vodou a pak šleháme, mícháme dokud nám nevznikne trochu pěny.
  4. Přidáme vodku, cukr a zalijeme meloun.
  5. Necháme ztuhnout a můžeme podávat. Nedoporučuji jíst, pokud máte v plánu řídit. 🙂
https://dortyodkristiny.cz/recept-na-meloun-s-vodkou-pro-letni-party/

Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte sdílet a sledovat mě na mém Facebooku, kde uvidíte mé dorty. Pro další inspiraci můžete navštívit můj Pinterest, kde je spoustu skvělých receptů. Jestli chystáte oslavu a chtěli by jste nějaký dort, koláčky, cupcakes, vlastně cokoliv, klidně mi napište, moc ráda pro vás něco upeču. 🙂

Recept na ovocný koláč z listového těsta

Letošní úroda ostružin byla velmi bohatá. Dokoupila jsem jen nektarinky a koláč byl na světě. Ovoce si samozřejmě můžete zvolit sami podle toho, které vám chutná. Díky listovému těstu je koláč lehký, tím pádem skvělý pro léto. Nikdo se přece nechce v létě přejídat sladkým. Ovoce koláči dodali šťavnatou chuť a čerstvý efekt. Recept je jednoduchý a rychlý, takže si ho určitě upečte.

Ovocný koláč z listového těsta

Ovocný koláč z listového těsta

Suroviny

  • 1 balíček listového těsta
  • 8 lžic rozpuštěného másla
  • nektarinky
  • ostružiny
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • med podle potřeby

Postup

  1. Prvně rozválíme listové těsto, potřeme ho rozpuštěným máslem. Na těsto postupně přidáváme ostružiny, nektarinky a pokud chcete, můžete zvolit jiné nebo další ovoce. Posypeme vanilkovým cukrem, krystalovým cukrem a nakonec přidáme med. Pečeme při 150°C dozlatova.
https://dortyodkristiny.cz/recept-na-ovocny-kolac-z-listoveho-testa/

Ostružiny z naší zahrádky :)
Ostružiny z naší zahrádky 🙂

Doufám, že vám koláč bude chutnat. Nezapomeňte se podívat na můj Facebook, kde najdete mé dorty. Sledujte i můj Pinterest, kde najdete spoustu dalších, skvělých nápadů.

Rybízový dezert s italskou šlehačkou

Italská šlehačka se hodně proslavila hlavně kvůli tomu, že neobsahuje ani jeden mléčný výrobek. Jakou spojitost to má ale s Itálii, to nikdo neví. Dokonce jsem někde četla, že to vůbec jako šlehačku nenazývají. Jak to doopravdy je s touhle italskou pochoutkou vám nepovím, můžu jen prozradit, že její chuť je fakt výborná. Šlehačka je nadýchaná, nikdy jsem nejedla lepší!

Rybízový dezert s italskou šlehačkou

Rybízový dezert s italskou šlehačkou

Suroviny

    Korpus dezertu
  • 125g másla
  • 135g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 zralé banány
  • 250g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100g nahrubo rozsekaných vlašských ořechů
  • rybízový džem
  • čerstvé ovoce
  • Italská šlehačka
  • 1 lžička čiré mleté želatiny
  • 250ml vody
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 bílky

Postup

    Korpus
  1. Máslo vyšleháme s oběma cukry a přidáme vejce. Dále do základu vmícháme jemně rozmačkané banány, přidáme mouku promíchanou se sodou, solí i s ořechy. Těsto rozetřeme na plech a pečeme při 175°C asi 30-35 minut. Upečený těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu natřeme džemem a přiložíme na druhou polovinu těsta. Potřeme italskou šlehačkou (recept níže) a ozdobíme ovocem.
  2. Italská šlehačka
  3. Připravíme si želatinu, kterou zalijeme 2 lžícemi teplé vody a necháme ji nabobtnat. Vezmeme si krupicový cukr, vanilkový cukr a mouku se studenou vodou a na mírném ohni za stálého míchání provaříme. Přidáme želatinu, kterou necháme rozpustit. Šleháme, pěna zatím vychladne a přidáme bílky a vypracujeme hmotu, který dostane podobu šlehačky.
https://dortyodkristiny.cz/rybizovy-dezert-s-italskou-slehackou/

Recepty přímo od italských kuchařů!

odborná-praxe-itálie-2015

Jako každý rok škola vybírá nejlepší cukráře na stáž do Itálie. Stejně jako loni jsem uspěla.  Strávila jsem tam 14 dní a naučila se spoustu nových věcí.

Cesta a 1.den

Na místo jsme jeli autobusem asi 12 hodin. Po dlouhé cestě jsme se ubytovali v krásným hotelu. Já dostala pokoj s 2 spolužačkami. První den byl takový odpočinkový, protože jsme byli unavené z cesty. Takže jsme se jen váleli na pokoji a šli na procházku.

Co nás naučili v italské škole?

Přesně tak, my se tam neflákali. První týden jsme chodili do školy, kde nás učili nové recepty a trávili jsme tam denně 4 hodiny. Naučili nás těstoviny, špagety, pizzu, mléčný chléb, tiramisu, koblihy a další recepty, které vám ukážu v dalších článcích.

Výlety a nakupování

Aby jsme se pořád jen neučili, tak druhý týden jsme jezdili po výletech. Navštívili jsme delfinárium, zábavný park Mirabilandia, muzeum lodí Cesenatico, Rimini, zámek San Marino, muzeum soli a různé trhy. Nejvíce se mi líbil zábavný park Mirabilandia, kde jsem zažila nejvěrší adrenalin. Šli jsme s holkama na atrakci jménem Phobia, což byl strašidelný dům. Co se týče nakupování, tak nevidím rozdíl mezi českým sortimentem a italským. Dokonce jsem tam našla stejné šaty, které prodávají v ČR. Myslela jsem, že nakupování tam vyjde laciněji, ale ceny jsou tam opravdu podobné.

Na co se můžete těšit příště?

Teď se hodně učím na zkoušky, takže čas docela postrádám. Ale po zkouškách plánuji natrénovat všechny italské recepty, které jsem si dovezla. Upeču, nafotím a určitě se můžete těšit na články plné pravých italských receptů!

Držte mi palce ať zkoušky dopadnou dobře a nezapomeňte se mrknout na můj Pinterest a Facebook.

Velikonoční cukroví- barevné kuličky

velikonoční-cukroví-09

Venku to sice na jaro nevypadá, ale velikonoce jsou tu. Řekla jsem si, že kromě beránků bych mohla upéct další dobroty. Rozhodla jsem se pro velikonoční kuličky. Ne jen, že vám vyzdobí dům, ale také skvěle chutnají.

Recept je víc než jen jednoduchý. Jsou to vlastně takové cake pops, akorát nejsou na špejli. Budu je dávat do košíčků. A jak na to?

Upeču si korpus, rozmačkám do kuliček a pak už jen zdobím. Kuličky obalím v bílé čokoládě dobarvenou barvivem. Můžete si kuličky naplnit nějakým ovocem, nebo ozdobit jinou barvou, dát na špejli, udělat tomu ouška, vlastně si s kuličkami můžete pohrát tak, jak vám vaše fantazie ráčí. Zapomeňte na nudné velikonoce a upečte si tyhle skvělé kuličky.

Velikonoční cukroví- barevné kuličky

Velikonoční cukroví- barevné kuličky

Suroviny

  • Korpus:
  • 2 vejce
  • 100g cukru moučky
  • 120g mouky hladké
  • 1/4 prášku do pečiva
  • 80ml oleje
  • 40 ml vody

Postup

  1. Žloutky utřeme s polovinou cukru, přilijeme olej a vodu a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva. V další míse ušleháme bílky a pak zašleháme druhou polovinu cukru. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Do vymazané a vysypané formy nalijeme těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 - 25 minut.
  2. Upečený korpus smícháme s rozšlehaným máslem. Z hmoty děláme kuličky a zdobíme čokoládou.
https://dortyodkristiny.cz/velikonocni-cukrovi-barevne-kulicky/

Na mém Pinterestu je mnoho nápadů, které vás určitě zaujmou. Mé dorty najdete na Facebooku.

 

Recept na velikonočního beránka

Velikonoční beránek s čokoládovou polevou

Minulý rok jsem na Velikonoce pekla velikonoční cukroví. Zajíčky, kuřátka a nesměl chybět i nějaký ten beránek. Letos jsem cukroví vynechala a zaměřila se hlavně na beránky. Věděli jste, že existuje kokosový beránek?

Mám hrozně ráda netradiční věci, když můžu objevovat něco nového a pochlubit se vám. Rozhodla jsem se tak pro čokoládového a kokosového beránka. Nakoupila jsem si suroviny a začala péct.

velikonoční-beránek-9

Možná vás překvapí, že je to vlastně ten stejný recept, jen místo cukru se použije čokoláda, nebo kokos. Pro nováčky a pro ty, kteří chtějí pracovat podle postupu, tu mám recept na vynikajícího beránka. 🙂

Recept na velikonočního beránka

Recept na velikonočního beránka

Suroviny

  • 1ks kypřícího prášku do pečiva
  • 350g polohrubé mouky
  • 140g másla
  • 200g krystalového cukru
  • 4ks vejce
  • 1 sklenice mléka

Postup

  1. Nachystáme si formu a z vajec oddělíme bílky a žloutky. Vyšleháme cukr, máslo, žloutky. Přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva a nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílku. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 180°C asi 45 minut. Čas je určen podle mé trouby, takže v průběhu pečení kontrolujte špejlí.
  2. Po upečení necháme beránka vychladnout, po vychladnutí vytáhneme z formy. A dokončíme posypáním cukru, kokosem a nebo polijeme čokoládou.
https://dortyodkristiny.cz/recept-na-velikonocniho-beranka/

Pokud jste přišli na další způsob jak upéct nebo ozdobit beránka, určitě nám napište a pošlete fotku. Já toho teď mám moc, protože mě čekají zkoušky ve škole. Kdyby jste ale chtěli objednat beránka, není problém. Nějaké objednávky už mám a ráda upeču další beránky.
Doufám, že vám beránci budou chutnat a přeji příjemné prožití velikonočních svátků. 🙂

A nezapomeňte se kouknout na můj Facebook a Pinterest