Upečte si Vánoce! – jak mlsají Italové?

vanocni-recepty-italie

Další díl ze série ,,Světové vánoční cukroví” je tady! Už jste si mohli upéct cukroví, které miluje Amerika, Německo a Francie. Tentokrát si posvítíme na nedalekou Itálii. Všichni víme, že v Itálii je nádherné moře, skvělá pizza a mají opravdu dobrou zmrzku. Ale napadlo vás někdy, jak tráví Vánoce?

Víte, co je zajímavé?

Našla jsem fákt hodně receptů na vánoční perníčky. Říkala jsem si, to přece není možné, aby v Itálii pekli jen perníčky. Ale je to tak. Což je super, protože díky nim, existují perníčky na stovky způsobů. Objevila jsem 5 receptů, které se mi moc líbí a přijdou mi i vzhledově zajímavé. My známe perníčky jen s polevou. Ale v Itálii? Pche! Tam neznají meze.

Můžete si vybrat od marmelády, přes nutellu, oříšky, mandle až po cukr. Navíc každý recept na těsto je úplně jiný. Takže 5-krát jiná chuť. Takže si nachystejte formičky a troubu a upečte si tyhle skvělé recepty. A příští víkend? Omrkneme tentokrát Jižní Ameriku, přesněji Brazílii! Těšíte se?


omini-biscottini-cuore-ripieno

Omini biscottini dal cuore tenero


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BISCOTTI DI NATALE TEDESCHI HILDA TÖRTCHEN


biscotti-di-natale-speziati

BISCOTTI DI NATALE SPEZIATI


zimtsterne

ZIMTSTERNE


biscotti-di-natale-da-appendere-allalbero

Biscotti di Natale da appendere all’albero


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Perníčky k vánocům prostě patří!

vanocni-pernicky

Co by to bylo za Vánoce bez krásně ozdobených perníčků? Co se týče dárků nebo cukroví, je fuk kdy začnete. Ale perníčky se musí nechat odležet alespoň 2 týdny. Proto je třeba začít co nejdříve. Pokud ovšem plánujete perníčky jíst a nechcete si vylámat zuby. Na dobré perníčky ale musíte mít dobrý recept. A já bych jeden bych měla. 🙂

Vánoční perníčky

Suroviny

  • 80dkg hladké mouky
  • 30dkg mletého cukru
  • 2 lžíce jedlé sody
  • 15-20dkg tuku (tekutý stav)
  • 8 lžic teplého medu
  • 4 vejce
  • 1 koření do perníku

Postup

  1. Cukr, med, vejce vyšleháme vařečkou. Přidáme rozpuštěný tuk, mouku a sodu. Vypracujeme tužší těsto. Hotové těsto necháme 12hodin odpočinout v chladu.
  2. Poté vyválíme a vykrojíme tvary.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.  Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem.
https://dortyodkristiny.cz/pernicky-k-vanocum-proste-patri/

Perníčky nestačí samozřejmě jen upéct. Musí se i nazdobit. Na internetu se mi pár nápadů líbilo, můžete se inspirovat ..


vanocni-pernicky-1

Zdroj: http://shariony.blog.cz/1005/vanocni-pernicky


vanocni-pernicky-3

Zdroj: http://perniky.artmama.cz/node/5225


vanocni-pernicky-4

Zdroj: http://songbirdsweets.blogspot.cz/2011/12/these-were-made-for-friends-holiday.html


vanocni-pernicky-5

Zdroj: http://valcitygal.wordpress.com/2010/12/08/8th-day-of-christmas-christmas-cookies/


vanocni-pernicky-2