Archiv pro štítek: recepty

Upečte si banánové fitness sušenky z ovesných vloček!

bananove-fitness-susenky-03

Léto se nám blíží a všichni se snaží zhubnout do plavek. Včetně mě. Znáte to, samá zelenina, ovoce, maso, oříšky atd. Někdy ale máte krizi. Včera jsem měla chuť na něco sladkého, ale zároveň jsem nechtěla porušit svůj slib. Sice mám doma plnou ledničku dobrot, co jsem pekla, ale vím, že je to ,,zakázané ovoce“.

Tak jsem tak googlila a googlila, co bych asi tak upekla? Vzpomněla jsem si, že kdysi jsem u své kamarádky jedla výborné sušenky. Sušenky jsou zdravé, nepřiberete po nich, jsou rychlé, jednoduché a navíc jen ze 3 surovin. Mě pečení trvalo 30 minut! Opravdu doporučuji všem, kteří drží nějakou dietu, i těm, kteří nedrží! U nás doma si je zamiloval každý.. 🙂

Upečte si banánové fitness sušenky z ovesných vloček!

Suroviny

  • 4 banány
  • ovesné vločky
  • med

Postup

  1. Pomocí vidličky rozmačkáme banány a přidáme ovesné vločky. Já své sušenky dochutila kousky čokolády a jablkem. Nakonec přidáme med.
  2. Jelikož jsem detailistka, tak jsem své těsto dala do formiček ve tvaru srdíček. Jakmile odděláte formičku, tak těsto musí pořád držet tvar srdíčka. Navíc takhle poznáte, jestli máte těsto tak, jak má být.
  3. Teď už jen pečeme při 180°C asi 30 minut. A je hotovo!
https://dortyodkristiny.cz/upecte-si-bananove-fitness-susenky-z-ovesnych-vlocek/

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku, Instagramu a Pinterestu. Budu moc ráda, když mi pošlete fotky jak dopadly vaše sušenky. 🙂

Punčové řezy jako z cukrárny!

puncove-rezy-09

Nevím jak vy, ale já odmalička milovala punčové řezy. Jakmile jsem vkročila do nějaké cukrárny, tento dezert byla jasná volba. Máte to podobně jako já? Nebo jen chcete zkusit upéct skvělé punčáky? Zapomeňte na punčové řezy z obchodů. Mám pro vás skvělý a jednoduchý recept!

Punčové řezy jako z cukrárny!

Suroviny

    Piškotový plát:
  • 4 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 80g hladké mouky
  • Punčová poleva
  • 300 ml vody
  • 300 g cukr krupice
  • punčové aroma
  • rumové aroma nebo rum
  • Domácí fondán (poleva)
  • 250 g cukr krupice
  • 130 ml vody
  • 1 lžička octu (20%)

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, poté se tam ručně zamíchá mouka. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme při 190° dozlatova. 2 plátům těsta necháme přirozenou barvu, 3 plát těsta obarvíme na růžovo (gelové barvy Wilton).
  2. Vodu si ohřejeme, přidáme cukr. Poté ochutíme rumem a punčovým aroma. Poté si vezmeme jeden bílý plát a natřeme marmeládou. Na bílý plát dáme růžový plát a polijeme jej punčovou polevou. Na růžový plát položíme třetí bílý plát promazaný marmeládou.
  3. Řezy necháme na plechu, zakryjeme ho druhým plechem a zatížíme 3 kg čímkoliv těžkým (cukr, mouka). Řezy necháme být nejlépe přes noc odležet.
  4. Vše dáme do hrnce a přivedeme k varu, poté vaříme ještě 10 minut na mírném plameni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup, který přelijeme do studené mísy. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou. Hmota začne tuhnout. Ještě stále ho občas promícháváme. Podle potřeby přidáme růžové barvivo (gelové barvy Wilton , nebo potravinářské barvivo). Připravené řezy potřeme marmeládou, nařežeme na 5 cm pásy, které potáhneme polevou. Připravené punčové pásy dáme do lednice, aby ztuhly. Poté řezy přestříkáme čokoládou. Nakonec nakrájíme na malé řezy, a je hotovo!
https://dortyodkristiny.cz/puncove-rezy-jako-z-cukrarny/

Tak co? Jak se vám řezy povedly? Pošlete nám fotky vašich řezů!  Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku, Instagramu i Pinterestu.

Oslaďte si chladné dny – recept na sněhové cupcakes!

sněhové-cupcakes-03

Nechce se vám v zimě nikam chodit, tak raději sedíte doma a mlsáte? Nebo vás prostě baví péct? Mám pro vás skvělý recept na krémové cupcakes. Sněhové cupcakes jsou plněné čokoládou a zdobené krémem a marcipánem.  Recept je jednoduchý, stačí vám forma na muffiny a jdeme na to!

Jdeme na to 🙂

Oslaďte si chladné dny – recept na sněhové cupcakes!

Suroviny

    MUFFINY:
  • hladká mouka 300 g
  • prášek do pečiva 6 g
  • cukr krupice 250 g
  • mléko 205 ml
  • olej 185 ml
  • vejce 2 ks
  • rum 20 ml
  • kakao 10 g
  • Krém
  • mléko 500 ml
  • puding 1 sáček (37 g)
  • cukr krupice 2 lžíce
  • máslo 2 kostky (500g)
  • Marcipán
  • sušené mléko 150 g
  • cukr moučka 150 g
  • med 2 lžíce
  • olej 17 ml
  • voda - podle potřeby
  • mandlové aroma

Postup

    MUFFINY:
  1. Vejce s mlékem prošleháme, přidáme olej a rum. Potom přidáme zbytek surovin, zamícháme a dá do formy. Pečeme při 190°C.
  2. Krém
  3. Uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Poté do pudinku přidáme máslo, vyšleháme. A máme hotovo!
  4. Marcipán
  5. Tady už je to jednoduché, všechny suroviny smícháme dohromady. Pomalu přiléváme vodu, aby se hmota spojila. Pokud hmota lepí, přidejte cukr.
https://dortyodkristiny.cz/osladte-si-chladne-dny-recept-na-snehove-cupcakes/

Tak co? Zvládli jste všechny kroky?

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku, Pinterestu a nově i na Instagramu, kde najdete spoustu dalších inspirací! 🙂

Upečte si Vánoce! – 6 receptů podle Brazílie

vánoční-recepty-brazílie-2

Už jste si mohli upéct recepty z USA, Německa, Francie a Itálie. Kdo má ještě bohaté Vánoce? Přece Brazílie! Mám pro vás 6 skvělých receptů na vánoční cukroví. Po těchto receptech vám chuťové buňky nedají pokoj!

Když mě napadlo, že bych udělala článek na Brazilské cukroví, myslela jsem si, že to budou skromná cukrovíčka. Mýlila jsem se. Brazílie mi dokázala, že už dávno nepatří mezi chudé státy. Cukroví vypadá skvěle a opět jsem se přiučila nové druhy.

A co Brazílie miluje? Kuličky!

My známe rumové, kokosové a ořechové. To je slabý ne? Zkuste si připravit kuličky 3x jinak, podle brazilského gusta! A aby to nebylo vše jen o kuličkách, další 3 recepty mají od každého něco. Můžete si vybrat pečené i nepečené druhy. Tak šup! Vánoce jsou za dveřmi a Ježíšek nečeká. 🙂


brazilian-coconut-kisses

Brazilian Coconut Kisses


peppermint-snowflake-bark

Peppermint Snowflake Bark


brigadeiros

Brigadeiros Brazilian Chocolate Fudge Balls


christmas-rice Krispies-trees

Christmas Rice Krispies Trees


hot-chocolate-on-a-stick

Hot Chocolate on a Stick


oreo-cookie-balls

Oreo Cookie Balls


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Upečte si Vánoce! – jak mlsají Italové?

vanocni-recepty-italie

Další díl ze série ,,Světové vánoční cukroví” je tady! Už jste si mohli upéct cukroví, které miluje Amerika, Německo a Francie. Tentokrát si posvítíme na nedalekou Itálii. Všichni víme, že v Itálii je nádherné moře, skvělá pizza a mají opravdu dobrou zmrzku. Ale napadlo vás někdy, jak tráví Vánoce?

Víte, co je zajímavé?

Našla jsem fákt hodně receptů na vánoční perníčky. Říkala jsem si, to přece není možné, aby v Itálii pekli jen perníčky. Ale je to tak. Což je super, protože díky nim, existují perníčky na stovky způsobů. Objevila jsem 5 receptů, které se mi moc líbí a přijdou mi i vzhledově zajímavé. My známe perníčky jen s polevou. Ale v Itálii? Pche! Tam neznají meze.

Můžete si vybrat od marmelády, přes nutellu, oříšky, mandle až po cukr. Navíc každý recept na těsto je úplně jiný. Takže 5-krát jiná chuť. Takže si nachystejte formičky a troubu a upečte si tyhle skvělé recepty. A příští víkend? Omrkneme tentokrát Jižní Ameriku, přesněji Brazílii! Těšíte se?


omini-biscottini-cuore-ripieno

Omini biscottini dal cuore tenero


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BISCOTTI DI NATALE TEDESCHI HILDA TÖRTCHEN


biscotti-di-natale-speziati

BISCOTTI DI NATALE SPEZIATI


zimtsterne

ZIMTSTERNE


biscotti-di-natale-da-appendere-allalbero

Biscotti di Natale da appendere all’albero


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.