Upečte si Vánoce! – 6 receptů podle Brazílie

vánoční-recepty-brazílie-2

Už jste si mohli upéct recepty z USA, Německa, Francie a Itálie. Kdo má ještě bohaté Vánoce? Přece Brazílie! Mám pro vás 6 skvělých receptů na vánoční cukroví. Po těchto receptech vám chuťové buňky nedají pokoj!

Když mě napadlo, že bych udělala článek na Brazilské cukroví, myslela jsem si, že to budou skromná cukrovíčka. Mýlila jsem se. Brazílie mi dokázala, že už dávno nepatří mezi chudé státy. Cukroví vypadá skvěle a opět jsem se přiučila nové druhy.

A co Brazílie miluje? Kuličky!

My známe rumové, kokosové a ořechové. To je slabý ne? Zkuste si připravit kuličky 3x jinak, podle brazilského gusta! A aby to nebylo vše jen o kuličkách, další 3 recepty mají od každého něco. Můžete si vybrat pečené i nepečené druhy. Tak šup! Vánoce jsou za dveřmi a Ježíšek nečeká. 🙂


brazilian-coconut-kisses

Brazilian Coconut Kisses


peppermint-snowflake-bark

Peppermint Snowflake Bark


brigadeiros

Brigadeiros Brazilian Chocolate Fudge Balls


christmas-rice Krispies-trees

Christmas Rice Krispies Trees


hot-chocolate-on-a-stick

Hot Chocolate on a Stick


oreo-cookie-balls

Oreo Cookie Balls


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Upečte si Vánoce! – jak mlsají Italové?

vanocni-recepty-italie

Další díl ze série ,,Světové vánoční cukroví” je tady! Už jste si mohli upéct cukroví, které miluje Amerika, Německo a Francie. Tentokrát si posvítíme na nedalekou Itálii. Všichni víme, že v Itálii je nádherné moře, skvělá pizza a mají opravdu dobrou zmrzku. Ale napadlo vás někdy, jak tráví Vánoce?

Víte, co je zajímavé?

Našla jsem fákt hodně receptů na vánoční perníčky. Říkala jsem si, to přece není možné, aby v Itálii pekli jen perníčky. Ale je to tak. Což je super, protože díky nim, existují perníčky na stovky způsobů. Objevila jsem 5 receptů, které se mi moc líbí a přijdou mi i vzhledově zajímavé. My známe perníčky jen s polevou. Ale v Itálii? Pche! Tam neznají meze.

Můžete si vybrat od marmelády, přes nutellu, oříšky, mandle až po cukr. Navíc každý recept na těsto je úplně jiný. Takže 5-krát jiná chuť. Takže si nachystejte formičky a troubu a upečte si tyhle skvělé recepty. A příští víkend? Omrkneme tentokrát Jižní Ameriku, přesněji Brazílii! Těšíte se?


omini-biscottini-cuore-ripieno

Omini biscottini dal cuore tenero


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BISCOTTI DI NATALE TEDESCHI HILDA TÖRTCHEN


biscotti-di-natale-speziati

BISCOTTI DI NATALE SPEZIATI


zimtsterne

ZIMTSTERNE


biscotti-di-natale-da-appendere-allalbero

Biscotti di Natale da appendere all’albero


Bonus na konec!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebook a Pinterestu, kde najdete spoustu dalších inspirací.

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmoty? Ne? Tak to rychle napravte. Protože e-book jsem psala já a je tam spoustu rad a tipů.

Upečte si Vánoce! – cukroví, které Francie miluje

vanocni-recepty-francie

A je to tady! Další článek ze série světových vánočních cukroví. Minule jste mohli ochutnat cukroví z Ameriky a z Německa. Tentokrát se podíváme do nejvíc romantické země na světě. Francie – Paříž – Eiffelovka – romantika – makrónky – víno, první co si vybavíte, když uslyšíte Francie. Napadlo vás někdy, že mají fakt skvělé vánoční cukroví?

 


christmas-tree-rice-krispie-treats

Christmas Trees Rice Krispie Treats


winter-themed-treats-frosty-snowman-pretzels

Winter themed treats – Frosty Snowman Pretzels


grinch-cookies-in-katrinas-kitchen

Grinch Cookies


stollen-de-christophe-felder

Stollen de Christophe Felder


biscuits-noel

Biscuits de Noël forme d’étoiles


Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku nebo Pinterestu, kde uvidíte spoustu dalších novinek a zajímavostí!

Už jste si stáhli e-book na modelovací hmotu? Ne?! Tak to je chyba, protože jsem ho psala já a opravdu stojí za to. Naučíte se spoustu nových a zajímavých věcí, tipů a hlavně se naučíte, jak modelovat s marcipánem.

Upečte si Vánoce! – cukroví podle sousedů z Německa

vanocni-recepty-nemecko

Zajímá vás jaké jsou Vánoce v Německu? Chcete ochutnat jejich cukroví? Mám pro vás 7 receptů na tradiční německé cukroví! Minule jste si mohli zkusit upéct americké vánoční cukroví, které vypadá opravdu lákavě. Německo se oproti Americe dost liší, a to nejen jazykem, kontinentem ale i tradicemi. No, přesvědčte se sami!

V Německu mají podobné chutě jako u nás. Rádi pečou linecké, třené a nesmí chybět různé příchutě kuliček. Kdybych vám ale poradila recepty, které už dávno znáte, byla by to nuda. Proto jsem vybrala recepty, které jsou v Německu tradiční a zároveň netradiční. To znamená, že lidé je rádi pečou, ale i pro ně je to novinka. Například rohlíčky: všichni víme jak vypadá i chutná náš český rohlíček. V Německu s fantazií neznají meze, klasický rohlíček vypadá a chutná úplně jinak. To samé dokázali i s jinými druhy. No, však když si doma upečete pár druhů, budete se mnou určitě souhlasit. 🙂


die-weltbeste-kleine-leckerei

Die Weltbeste kleine Leckerei


weisse-schokolade-spitzen

Weisse Schokolade Spitzen


miny-chocolate-thumbprint-cookies

Miny chocolate thumbprint cookies


baileys-pralinen

Baileys Pralinen


carolas-pischinger

Carolas Pischinger


plätzchen-mit-erdbeerkonfitüre

Plätzchen mit Erdbeerkonfitüre


zimtkugeln

Zimtkugeln


Chcete se o mě dozvědět víc? Mrkněte na můj Facebook, nebo Pinterest.

A nezapomeňte si stáhnout e-book, který jsem napsala pro e-shop www.svetcukraru.cz. Naučíte se pracovat s modelovací hmotou a je tam spoustu triků!

Perníčky k vánocům prostě patří!

vanocni-pernicky

Co by to bylo za Vánoce bez krásně ozdobených perníčků? Co se týče dárků nebo cukroví, je fuk kdy začnete. Ale perníčky se musí nechat odležet alespoň 2 týdny. Proto je třeba začít co nejdříve. Pokud ovšem plánujete perníčky jíst a nechcete si vylámat zuby. Na dobré perníčky ale musíte mít dobrý recept. A já bych jeden bych měla. 🙂

Vánoční perníčky

Suroviny

  • 80dkg hladké mouky
  • 30dkg mletého cukru
  • 2 lžíce jedlé sody
  • 15-20dkg tuku (tekutý stav)
  • 8 lžic teplého medu
  • 4 vejce
  • 1 koření do perníku

Postup

  1. Cukr, med, vejce vyšleháme vařečkou. Přidáme rozpuštěný tuk, mouku a sodu. Vypracujeme tužší těsto. Hotové těsto necháme 12hodin odpočinout v chladu.
  2. Poté vyválíme a vykrojíme tvary.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.  Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem.
https://dortyodkristiny.cz/pernicky-k-vanocum-proste-patri/

Perníčky nestačí samozřejmě jen upéct. Musí se i nazdobit. Na internetu se mi pár nápadů líbilo, můžete se inspirovat ..


vanocni-pernicky-1

Zdroj: http://shariony.blog.cz/1005/vanocni-pernicky


vanocni-pernicky-3

Zdroj: http://perniky.artmama.cz/node/5225


vanocni-pernicky-4

Zdroj: http://songbirdsweets.blogspot.cz/2011/12/these-were-made-for-friends-holiday.html


vanocni-pernicky-5

Zdroj: http://valcitygal.wordpress.com/2010/12/08/8th-day-of-christmas-christmas-cookies/


vanocni-pernicky-2