Minulý rok jsem na Velikonoce pekla velikonoční cukroví. Zajíčky, kuřátka a nesměl chybět i nějaký ten beránek. Letos jsem cukroví vynechala a zaměřila se hlavně na beránky. Věděli jste, že existuje kokosový beránek?
Mám hrozně ráda netradiční věci, když můžu objevovat něco nového a pochlubit se vám. Rozhodla jsem se tak pro čokoládového a kokosového beránka. Nakoupila jsem si suroviny a začala péct.
Možná vás překvapí, že je to vlastně ten stejný recept, jen místo cukru se použije čokoláda, nebo kokos. Pro nováčky a pro ty, kteří chtějí pracovat podle postupu, tu mám recept na vynikajícího beránka. 🙂
Suroviny
- 1ks kypřícího prášku do pečiva
- 350g polohrubé mouky
- 140g másla
- 200g krystalového cukru
- 4ks vejce
- 1 sklenice mléka
Postup
- Nachystáme si formu a z vajec oddělíme bílky a žloutky. Vyšleháme cukr, máslo, žloutky. Přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva a nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílku. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 180°C asi 45 minut. Čas je určen podle mé trouby, takže v průběhu pečení kontrolujte špejlí.
- Po upečení necháme beránka vychladnout, po vychladnutí vytáhneme z formy. A dokončíme posypáním cukru, kokosem a nebo polijeme čokoládou.
Pokud jste přišli na další způsob jak upéct nebo ozdobit beránka, určitě nám napište a pošlete fotku. Já toho teď mám moc, protože mě čekají zkoušky ve škole. Kdyby jste ale chtěli objednat beránka, není problém. Nějaké objednávky už mám a ráda upeču další beránky.
Doufám, že vám beránci budou chutnat a přeji příjemné prožití velikonočních svátků. 🙂
A nezapomeňte se kouknout na můj Facebook a Pinterest